گروه تخصصی نقاشی روی مس
مس و پرداز هنر نقاشی و میناکاری بر روی اجسام و ظروف مسی می باشد. گروهی از افراد این هنر را زیرمجموعه میناکاری می دانند. در واقع میتوان گفت ظروف مس و پرداز از ادغام صنایع دستی مسگری و صنایع دستی میناکاری بوجود آمده است. ابداعی که این روزها طرفداران بسیاری دارد
مس و پرداز از جمله صنایع دستی می باشد که خالق آن به وسیله رنگ ها یک اثر هنری زیبا بر روی مس خلق می کند. بسیاری از افراد معتقد هستند که مس و پرداز هنر میناکاری بر روی اجسام مسی می باشد. با توجه به زیبایی خیره انگیز محصولات مس پرداز، این هنر طرفداران زیادی دارد و امروزه توسط سازمان ها و ارگانهای مختلف از آن به عنوان هدیه تبلیغاتی استفاده می شود.
درست است که ظروف اصلی در این هنر از جنس مس هستند ولی محصولات مس و پرداز امروزه بیشتر کاربرد تزئینی دارند. بخشی از آثار باستانی که در ایران یافت شده است، قدمت این هنر را به حدود 5000 سال قبل نسبت می دهند
مراحل آماده سازی یک صنایع دستی مس و پرداز را میتوان در 4 مرحله زیر خلاصه کرد:
- خمکاری زیرساخت و اشیا (ظروف مسی)
- کشیدن طرح بر روی مس
- نقاشی و سابیدن
- روکش
مرحله اول : خم کاری
در مرحله خم کاری تولید یک مس و پرداز، می بایست ظروف و اشیا مسی به اشکال مختلف خم و پردازش شوند. هر اندازه که خم کاری با دقت بیشتر صورت گیرد منجر می شود تا ظرافت ظروف نیز افزایش یابد و نقاشی بر روی آن راحت تر باشد. فلز مس مورد استفاده برای مس و پرداز باید از ضخامت و مقاومت خوبی برخوردار باشد.
مرحله دوم: کشیدن طرح بر روی مس
با توجه به نوع کاربرد صنایع دستی مس و پرداز یا نوع هدیه تبلیغاتی می توان از طرح های مختلف استفاده نمود. معمولا طرح های اسلیمی و گل و بوته دارای هواداران بیشتر می باشد. هر اندازه ظرافت استاد کار برای نقاشی بیشتر باشد، هنر زیباتری خلق میشود.
مرحله سوم: نقاشی بر روی مس و ساییدن صنایع دستی مس و پرداز
پس از اینکه به وسیله رنگ های مختلف طرح های مورد استفاده رنگ آمیزی گردید نوبت به ساییدن و براق نمودن ظروف است. این مورد معمولا به وسیله دستگاه صورت میگیرد تا رنگ در تمام بخش های این هنر ایرانی یکسان پخش گردد.
مرحله چهارم: روکش کاری مس و پرداز
در مرحله آخر برای حفاظت از طرح مس و پرداز و مقاومت در برابر ضربه از روکش پلی استر به عنوان روکش استفاده می شود. این کار مانع از اکسید شدن مس و تغییر رنگ آن و همچنین افزایش مقاومت محصول نهایی میشود.
انواع سبک های نقاشی مینا کاری
1- اسلیمی
2- ختایی
3- نیمه ختایی
4- ابنیه
5- پرداز
ارتباط با ما
زنجان، بلوار ملاصدرا، جنب میدان شورا، مجتمع جهاددانشگاهی زنجان، طبقه اول. مرکز نوآوری و شکوفایی، کد پستی: 4514966869